Berndes

berndes keramische panBerndes is een Duitse pannen fabrikant welke zich al sinds 1921 richt op kwaliteit.

Het maken van goede kwaliteit pannen zit bij Berndes in het bloed. Berndes noemt de pannen van echte Duitse kwaliteit. Berndes is gespecialiseerd in het maken van aluminium pannen en non stick coatings.

In 1950 bracht Berndes een non stick (niet plakkend) pan op de markt. Sinds dien zijn ze druk met onderzoeken en experimenteren. Om de kwaliteit hoog te houden doet Berndes veel aan onderzoek en testen.

Berndes heeft een speciale testmachine welke een koken, bakken en braden nabootst. Van deze machines zijn er maar 2 ter wereld. De testen duren 2 uur en simuleert krassen, snijden, roeren en schrapen op een zeer intensieve manier.

berndes pannentest

Gemak

Berndes denkt ook na over praktische zaken zoals het opbergen van pannen. In de Vario Click serie zijn de pannen voorzien van een handvat welke heel eenvoudig kan worden los geklikt. Pannen hebben van nature een onpraktische vorm welke door het handvat komt. Nu deze los geklikt kunnen worden scheelt dat heel veel ongemak met opbergen en creëert meer  bergruimte.

Gegoten aluminium

In 2009 bracht Berndes de Titanium Special Edition en de Bonanza lijn op de markt. Deze lijn kenmerkte zich met pannen uit gegoten aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het een hele goede warmtegeleider is. Hierdoor neemt de pan snel temperatuur op en is het energiezuinig. Deze pannen komen dan ook in aanmerking voor een energie klasse A label.

berndes pannenInductie

Tevens in 2009 is Berndes de ideale technologie tegen gekomen welke koken op inductie perfect maakt. Door roestvrijstalen deeltjes met een supersonische snelheid te spuiten op aluminium is een nieuwe harde en gladde laag ontstaan. Deze is perfect voor het geleiden van inductieve straling.

Keramische pannen

De keramische pannen van Berndes zijn van top kwaliteit. Ze hebben een zeer harde laag van keramiek welke ook extreem slijtvast is. De levensduur is afhankelijk van deze laag daarom zorgt Berndes ervoor dat deze laag ook van absolute topkwaliteit is.

De speciale keramische laag is bestand tegen zeer hoge temperaturen van 400 graden celcius.

De keramische pannen van Berndes kenmerken zich door

 • Gemaakt van gietaluminium
 • 6mm dikke RVS bodem
 • Extreem krasvaste keramische laag
 • Binnenkant en buitenkant zijn voorzien van 3 anti aanbaklagen
 • Witte kleur
 • Handgrepen zijn zwart en af-klikbaar
 • Ook in de oven te gebruiken omdat handgreep te demonteren is
 • 100% PFOA vrij, dus geen giftige stoffen
 • Zeer makkelijk te reinigen door super glad oppervlak
 • Professionele (Duitse) kwaliteit

 

keramische braadpankeramische koekenpankeramische wokpankeramische pan


Hieronder tref je een aantal prijsvoorbeeldenvan Berndes pannen. Klik op de pan om meer prijzen te zien.

Berndes Vario Click Induction Koekenpan
24cm – 82,92 EURO
Berndes Vario Click Induction White Koekenpan
32cm – 49,- EURO
Berndes Vario Click Induction smoorpan
28cm – 98,33 EURO

8 gedachten over “Berndes”

  • Hallo,
   Ik heb een Berndes re- generation koekenpan gekocht. Ik kan nergens vinden Teflon i.o.d. in de anti aanbaklaag gebruikt wordt. Zit dit erin?

   Graag zie ik uw antwoord tegemoet
   Met vriendelijke groet
   Mevr. Bruin.

   Beantwoorden
 1. Hallo,

  Ik ben wel erg te spreken over deze keramische pan. Hij voelt zwaar aan en verdeelt de warmte goed over de hele bodem van de pan in tegenstelling tot de goedkope namaak varianten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie