BK keramische pan

logo bk panBK is een Hollandse producent van Pannen, Keukengerei, Messen en Bestek welke op een milieuvriendelijke wijze produceert.

BK Staat bekend met haar kwaliteit. De pannen van BK gaan jarenlang mee. Langer dan de gemiddelde pan. Het bijkomend voordeel is dat BK ook de onderdelen los verkoopt, dus mocht je onverhoopt een nieuw handvat nodig hebben dan is dat geen probleem. De onderdelen zijn verrassend goedkoop en kun je eenvoudig via hun eigen website bestellen.

BK heeft een uitgebreide keuze aan pannen. BK produceert 3 verschillende type keramische pannen. De keramische Grillpan, de keramische Koekenpan en de keramische Wok.

BK heeft 2 lijnen wat betreft keramische pannen. Dit zijn is de Easy basic ceramic en de Balans plus.

BK Easy Basic Ceramic

bk basic ceramicIn de Easy Basic lijn zijn er diverse pannen te vinden met een keramische laag. De koekenpan, de wok en een grillpan. Allemaal hebben ze een dikke aluminium bodem van 3,5 mm waardoor de warmte snel en gelijkmatig wordt verdeelt over het oppervlak. De harde keramische laag maakt de pan geschikt om op hoge temperaturen te bakken en te braden.

De stevige kunststof handgreep laat de pan solide aanvoelen en wordt niet warm tijden het koken. Tevens kan de handgreep in de oven. Hij is bestand tegen een temperatuur tot 160 graden Celcius.

De Easy Basic Ceramic serie is geschikt voor de volgende warmtebronnen: Gas, Elektrisch, Keramische en Halogeen

De fabrikant raadt af om ze in de vaatwasser te stoppen. Aangeraden wordt om ze met een beetje dreft en een afwasborstel onder de kraan te reinigen. De Easy Basic Ceramic heeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

 • BK Easy Basic Ceramic wokpan heeft een diameter van 28 cm
 • BK Easy Basic Ceramic grillpan heeft een diameter van 26 cm
 • BK Easy Basic Ceramic koekenpan heeft een diameter van 24 cm of 28 cm

 

 

BK Balans Plus

bk balans plusIn de BK Balans Plus lijn zit een Hapjespan, een Flensjespan, een Sauteuse, een Wok, een Koekenpan en een Wadjan. Allemaal hebben zij een keramisch oppervlak.

De Balans Plus serie kenmerkt zich door een Full steel 5,5 mm bodem welke deze pannen ook geschikt maakt voor inductie naast gas, elektrisch, keramisch en halogeen.

Ook hier geldt dat de aluminium oppervlak snel de warmte gelijkmatig verdeeld over het oppervlakte.

De pannen kunnen in de over. Het handvat kan een temperatuur aan tot 160 graden Celcius.

De fabrikant raadt af om ze in de vaatwasser te stoppen. Aangeraden wordt om ze met een beetje dreft en een afwasborstel onder de kraan te reinigen. De BK Balans Plus heeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

 • BK Balans Plus Hapjespan heeft een diameter van 26 cm
 • BK Balans Plus Flensjespan heeft een diameter van 28 cm
 • BK Balans Plus Sauteuse heeft een diameter van 20 cm
 • BK Balans Plus Wok heeft een diameter van 30 cm
 • BK Balans Plus Koekenpan heeft een diameter van 26 cm of 28 cm
 • BK Balans Plus Wadjan heeft een diameter van 36 cmHieronder tref je een aantal prijsvoorbeelden. Klik op de pan om meer prijzen te zien.

5 gedachten over “BK keramische pan”

  • De BK balans plus is de enige (keramische) BK pan welke geschikt is voor gebruik bij inductie koken.
   Het Blue label was een tijdelijke (promotie) lijn van BK. Hier zijn slechts wat uiterlijke kenmerken anders. Verder technisch hetzelfde.

   Beantwoorden
  • Greenpan heeft een eigen technologie welke zij Thermolon noemen.
   BK heeft een eigen keramische laag ontwikkeld.

   In grote lijnen beide hetzelfde maar mogelijk verschil in duurzaamheid en antikleef-eigenschappen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie