Ratatouille maken in de koekenpan

Ratatouille maken in de koekenpan

Ratatouille maken in de koekenpan is een snelle en gemakkelijke manier om deze Franse klassieker te bereiden. Het is een kleurrijk gerecht boordevol verse groenten, zoals aubergine, courgette en paprika. Door de groenten te bakken in de koekenpan krijgen ze een heerlijke smaak en textuur. Voeg wat kruiden, zoals tijm en oregano, toe voor extra smaak. Deze methode bespaart ook tijd, omdat de ratatouille in ongeveer 30 minuten klaar is. Geniet van deze smaakvolle en gezonde maaltijd!

Gebakken Aardappelschijfjes maken in de koekenpan

Gebakken Aardappelschijfjes maken in de koekenpan

Gebakken aardappelschijfjes maken in de koekenpan is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Door de aardappelschijfjes in de koekenpan te bakken, krijgen ze een knapperig korstje en blijven ze lekker zacht van binnen. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect resultaat!

Garnalen met Knoflook maken in de koekenpan

Garnalen met Knoflook maken in de koekenpan

Garnalen met knoflook maken in de koekenpan is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor liefhebbers van zeevruchten. Door de garnalen kort te bakken in knoflookolie krijgen ze een heerlijke smaak. Serveer ze als voorgerecht of combineer ze met pasta of rijst voor een complete maaltijd.

Biefstukreepjes met Uien maken in de koekenpan

Biefstukreepjes met Uien maken in de koekenpan

Biefstukreepjes met uien maken in de koekenpan is een heerlijk en eenvoudig gerecht. Begin met het snijden van de biefstuk in dunne reepjes en marineer het in een smaakvolle marinade. Bak de uien in de koekenpan tot ze zacht en lichtbruin zijn en voeg vervolgens de biefstuk toe. Bak het geheel tot de biefstuk mooi bruin is en serveer met rijst of aardappelen. Een eenvoudige en smaakvolle maaltijd voor elke dag!

Gebakken rijst maken in de koekenpan

Gebakken rijst maken in de koekenpan

Gebakken rijst maken in de koekenpan is een eenvoudige en smakelijke manier om restjes rijst op te gebruiken. Begin met het opwarmen van de pan en voeg ingrediënten naar keuze toe, zoals groenten, vlees of eieren. Roerbak het geheel tot de rijst goudbruin is en serveer als een heerlijke en snelle maaltijd.

Frittata maken in de koekenpan

Frittata maken in de koekenpan

Een frittata maken in de koekenpan is een eenvoudige en smakelijke manier om restjes op te maken of een snelle maaltijd te bereiden. Met eieren, groenten en kaas heb je een voedzaam gerecht dat in slechts enkele minuten klaar is. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfecte frittata.

Spaanse Tortilla maken in de koekenpan

Spaanse Tortilla maken in de koekenpan

Een Spaanse tortilla maken in de koekenpan is een eenvoudig en smakelijk gerecht. Deze klassieke Spaanse omelet wordt gemaakt met aardappelen, eieren, ui en olijfolie. Je begint met het bakken van de aardappelen en ui tot ze zacht zijn, voegt dan de geklutste eieren toe en laat het geheel stollen. Draai de tortilla om en laat de andere kant garen. Serveer warm of koud als tapas of bijgerecht.

keramische kookplaat

De Beste keramische kookplaat, 10 gestest

De beste keramische kookplaat… welke is nu de beste? De vraag is wat voor jou de beste is. Gaat het om de beste prijs, de beste kwaliteit, of welke het beste is schoon te maken? Wij bekijken de 10 beste keramische kookplaten op basis van prijs/kwaliteitverhouding, en vergelijken de gerenommeerde merken met elkaar zoals AEG, … Lees meer

koken op gas

Elektrisch koken wordt de toekomst

koken op gasDe overheid wil dat in 2030 een kwart van de huishoudens geen gas meer gebruikt. In 2050 moeten alle huishoudens van het gas af zijn. Om deze maatregel uitvoerbaar te krijgen gaat de overheid de belasting op gas flink laten stijgen. De verwachting is dat de komende 10 jaar de prijs van gas met 75% gaat toenemen.

Een gemiddeld huishouden gebruikt 92 euro aan gas per maand. Omgerekend is dit 1104 euro op jaarbasis. De komende jaren zal dit bedrag stijgen naar 1932 euro per jaar wat 161 euro per maand is. De belasting op elektra zal als compensatie juist dalen.

 

Overstappen op elektrisch koken loont

Uiteindelijk worden mensen gedwongen om van het koken op gas af te stappen en over te stappen naar elektrisch koken, omdat dit goedkoper is. Een nieuwe elektrische kookplaat kopen is daarmee een goede investering want die verdien je vrij snel terug. De besparing zal ruim 75 euro per maand zijn en dat zou betekenen dat een kookplaat van 300 euro in slechts 4 maanden is terugverdient.

Lees meer