Brood in een koekenpan maken

brood in koekenpan maken recept

TIJDSDUUR = 30 MIN

AANTAL PERSONEN = 1 BROOD 

 

Benodigdheden:

  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • kwart theelepel zout
  • 1 eetlepel gele curry pasta 
  • 2 eetlepels koriander 
  • 70 gram cranberries (gedroogd)
  • 150 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels biologische honing
  • 1 geklopt ei
  • 45 gram gesmolten (room)boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie 

Bereidingswijze

  1. Het is aan te raden om een koekenpan te gebruiken van ongeveer 24 cm diameter. Het brood is vrij plat dus bij een kleine koekenpan zal het brood veel dikker worden. 
  2. Laat de oven voorverwarmen op 200 graden. 
  3. Pak een kom en zeef het bloem en de bakpoeder boven deze kom. Voeg vervolgens zout en peper toe.
  4. Daarna ga je de currypasta en koriander in een andere schaal door elkaar roeren. 
  5. Doe daarna de cranberries aan het bloemmengsel toevoegen en roer dit goed met een lepel zodat alle cranberries onder het bloemenmengsel zitten. 
  6. Klop het ei, de melk en de honing in een aparte schaal en voeg de currypasta eraan toe. 
  7. Neem een klein pannetje en zet deze op het vuur. Laat de boter smelten en doe het beslag van het ei, de melk, de honing en de currypasta erin. 
  8. Daarna ga je het hele mengsel bij de bloem toevoegen. Roer dit goed door maar niet té veel.
  9. Vervolgens neem je de beste koekenpan uit de kast en zet je deze op het vuur. Giet de eetlepel olie in de koekenpan en laat het goed heet worden. Wanneer je het deeg erin doet dan hoort het te sissen. 
  10. Is dit het geval dan zet je het fornuis uit en stop je de koekenpan in de oven voor ongeveer 15 à 30 min. 
  11. Zodra het brood mooi goudbruin is en krokant is aan de zijkanten dan is het klaar. 
  12. Neem de koekenpan uit de oven en laat het even afkoelen.
  13. Is het volledig afgekoeld? Dan kun je het brood gaan snijden. Let op dat je de koekenpan niet beschadigd wanneer je gaat snijden. 

 

Als je al deze stappen goed hebt doorlopen dan kun je nu smullen van het zelfgemaakte brood uit de koekenpan. 

Is het brood te dik geworden? Dan heb je waarschijnlijk een te kleine koekenpan gebruikt en is het tijd om een grotere aan te schaffen. 

Rate this post
Updated: 18 februari 2021 — 2:24 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *