Ceramicore pan

keramische pan tell sellDe Ceramicore  pan (Ceramic core) is een keramische pan bekend van tv. De Ceramicore is o.a. te koop bij Tell Sell en Tommy Teleshopping.

De keramische pan is veel beter voor de gezondheid dan de ouderwetse teflon pan. Voor de anti-aanbaklaag wordt teflon gebruikt. Teflon is giftig en komt het voedsel terecht als de pan slechter wordt.

Een oude teflon pan gebruiken waarbij stukjes loslaten kan kankerverwekkend zijn. Een afrader dus.

 

Wat maak de Ceramicore uniek

keramische pan tell sellDe Ceramicore heeft een massief keramiek oppervlak. De basis van de pan is een aluminium kern met een honingraat structuur. Door deze kern is de opwarmtijd veel korter dan andere pannen. Dit scheelt weer energie waarmee u weer kunt besparen.

De warmte wordt dankzij de keramische technologie beter verdeeld waardoor er geen hotspots ontstaan welke eten ongelijkmatig doen bakken en braden. De keramiek laag is ondoordringbaar en heeft een afstotende werking. Hierdoor hecht er niets aan het oppervlak. Na het koken is de pan in een handomdraai weer te reinigen. Dit scheelt veel tijd, moeite en frustratie.

Omdat de warmteverdeling perfect is en de keramiek laag niet aan voedsel hecht, is het ook niet noodzakelijk om olie of boter te gebruiken tijdens het kook- en bakproces. Een stuk gezonder dus.

Het handvat blijft, ook na lang op het vuur te hebben gestaan, helemaal koel.

De Ceramicore is een hoogwaardige pan die het leven een stuk gezonder en makkelijker maakt.

 

Toepasbaarheid

De Ceramicore is geschikt voor gas, elektrisch, keramisch en inductie. Toepasbaar dus op elk kooktoestel.

Tevens kan de Ceramicore gebruikt worden in de oven (!) zolang de temperatuur onder de 120gr C. blijft. Let op: Bij hogere temperaturen kan het handvat smelten.

 ceramicore voornuis

Voordelen van de Ceramicore

 • Eten blijft niet plakken aan de pan en koekt niet vast
 • Veel gezonder omdat er geen of nauwelijks olie of boter gebruikt hoeft te worden
 • Houdt warmte langer vast waardoor er minder energie verloren gaat
 • Makkelijk schoon te maken
 • Bestand tegen zeer hoge temperaturen
 • Krasvast en slijtvast
 • Mag in de vaatwasser
 • Duurzaam
 • Kan in oven gebruikt worden (lage temperatuur max tot 120gr C.)

Welke maten is de Ceramicore te verkijgen

De Ceramicore is er in 3 maten: 20cm, 24cm en 28cm. Er is een ‘easy touch’ glazen deksel met een ingebouwd stoomventiel beschikbaar. Daarnaast is er niet alleen een Ceramicore koekenpan maar ook een Ceramicore steelpan (16cm) en een Ceramicore Stoofpan (24cm).

ceramicore pannen

Advies punten

 • Gebruik houten of kunststof keukengerei in de pan om krassen en beschadigingen te voorkomen. Metalen keukengerei kunnen de keramische laag aantasten.
 • Giet geen koud water in een hete pan.
 • Was de pan af als deze is afgekoeld.
 • Gebruik geen schuurspons, staalwol of schuurmiddelen.

Prijzen

Een 24cm Ceramicore kost ongeveer 34,95 Euro inclusief bezorgkosten.

ceramicore keramische pan

Een complete set bestaand uit 1x 20cm, 1x 24cm (+glazen deksel), 1x 28cm (+glazen deksel) kost 68,93 Euro inclusief bezorgkosten.

 

14 gedachten over “Ceramicore pan”

 1. Hoi wij hebben ook van deze koekenpannen En wat ik typ is echt waar Ik wil nooit meer een tefal pan weer In deze koekkepan hoef echt geen boter Ik dacht eerst van ze zijn niet goed bij hen hoofd tot dat ik het zelf moest onder vinden En ja hoor het is echt waar geen boter en ook geen olie Het vlees blijft zo sappig en nu geloof ik het echt wat voor koekkepanen we hebben ze zijn echt maar dan ook echt heel goed met vriendelijke groeten van G K K B

  Beantwoorden
 2. Wij hebben de keramische koekenpan gebruikt van tel sell
  bakken na enige tijd gewoon aan zelfs erger dan een gewone koekenpan!
  Handvat zit met een klein schroefje vast dit laat snel los en blijft los zitten.
  Product maakt niet waar wat je op de filmpjes ziet

  Beantwoorden
 3. Heb sinds een jaar het 3 delig panneset, was tot voor enkele maanden geleden erg tevreden, schoonmaken ging prima, alles gleed zo uit de pan, maar nu ik heb ze altijd hetzelfde behandeld krijg ze niet meer schoon en alles blijft plakken aan de bodem, dus ik zo graag met de klantenservice van Ceramicore in contact komen om vervanging van deze pannen.

  Beantwoorden
 4. De keramische pan heb ik al een tijdje in gebruik en bevalt me erg goed moet ik zeggen. Afwassen doe ik met de hand en dat gaat heel eenvoudig.

  Beantwoorden
 5. Ik heb de keramische pan van de action al een tijdje in gebruik en doe hem altijd in de vaatwasser. Ik merk wel dat hij steeds slechter begint te worden, met name dat dingen blijven plakken aan de bodem.
  Vaatwasser is waarschijnlijk wel funest voor de keramische laag maar ach de pannen zijn niet zo duur en het geeft wel wat gemak. Binnenkort maar even kijken of ze nog te koop zijn.

  Beantwoorden
 6. Ik heb de Ceramicore keramische pan besteld bij Tommy teleshopping. Bevalt mij zeer goed. Ga denk ik nog een iets grotere bestellen. Afwassen gaat verrassend makkelijk.

  Beantwoorden
 7. Voor kerst heb ik de tell sell ceramicore pan gekregen. Mijn eerste keramische koekenpan. De ceramicore valt zeker niet tegen. Niets bakt aan en hij lijkt het eten veel sneller gaar te krijgen. Waarschijnlijk omdat hij de warmte beter verdeelt. Ook schoonmaken is echt in een handomdraai. Reclames zijn vaak te mooi om waar te zijn maar de ceramicore doet echt wat ze zeggen. Ik kan iedereen de tell sell ceramicore aanraden hoor!

  Beantwoorden
 8. Ongeveer een half jaar geleden heb ik de Ceramicore besteld bij Tommy Teleshopping. Tot op heden ben ik er erg tevreden over. Ik heb mijn oude teflonpan van Tefal ingeruild voor de Ceramicore.

  Ik was eerst heel sceptisch over de pan omdat ik niet zo veel vertrouwen heb in tv shopping producten. Een vriendin van mij raadde mij de pan aan omdat zij zelf ook erg tevreden was.

  Mijn ervaringen met dat tv shopping gebeuren is dat het weer snel in de kast beland en er niet meer naar omgekeken wordt. Maar met de Ceramicore is dat wél anders. Het is echt een heerlijke pan en je hoeft hem uiteraard niet via de tv te bestellen. De blokker heeft ze ook 😛 alleen staat er een ander merkje op.

  In ieder geval koop ik nooit meer een teflon pan meer. Een pan met keramische laag is veel praktischer.

  Beantwoorden
 9. Ik heb een keramische pan van de action om het uit te proberen. Pan was maar 5,- euro waar ie geneens een teflonpan voor kunt kopen. Bevalt echter zeer goed. Als deze versleten is ga ik een echte goede kopen.
  Heb de pan nu ongeveer 2 maanden in gebruik. Heerlijke bakpan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie