GreenPan

keramische panDe GreenPan is een keramische pan uit België. Je zou denken dat een GreenPan groen van kleur is maar dat is hij niet. Groen staat voor gezondheid en milieu.

Deze groene pan (GreenPan) draagt bij aan de gezondheid. Bekend is dat keramische pannen beter zijn voor de gezondheid omdat er geen teflon in wordt gebruikt.

De keramische pan van GreenPan is een doorontwikkeld product die tot aan de handgreep is gedesigned. GreenPan heeft een patent op de keramische laag welke zij Thermolon noemen.

Ondertussen is GreenPan al ruim 10 jaar een grote speler op de markt en heeft bij de start in 1 uur tijd ruim 100.000 pannen verkocht in Amerika.

Wat is Thermolon precies

thermolonGreenPan gebruikt een antikleef-technologie op haar producten genaamd Thermolon. Deze laag is zonder alle schadelijke stoffen zoals PTFE, PFOA en siliconen.

Thermolon is opgebouwd uit minerale materialen die ook gebruikt worden bij het maken van aardewerk en glas. Daarnaast is het productieproces van de anti-aanbak-laag 60% minder milieubelastend dan de teflon laag.

De keramische Thermolon laag is hitte bestendigd en bestand tegen temperaturen tot 450 gr. C. Ook bij zulke hoge temperaturen komen er geen schadelijke gassen vrij in tegenstelling tot teflon.

Wat maakt de GreenPan uniek

Er zijn meerdere dingen die de GreenPan uniek maken. De GreenPan is niet zomaar een pan maar een doorontwikkeld stuk techniek.

Over de vorm heeft GreenPan goed nagedacht. Zij is namelijk zeer goed stapelbaar met andere (GreenPan) pannen. Dit scheelt weer ruimte in de keukenkastjes. Om extra lang te kunnen genieten van de GreenPan is het aan te raden om een theedoek of pannenlap tussen de pannen te leggen alvorens ze te stapelen. Hierdoor kunnen eventuele krasjes aan de randen worden voorkomen.

GreenPan heeft de unieke Thermolon keramische anti aanbak laag welke ook bij zeer hoge temperaturen veilig is.

Het handvat is van bakeliet of RVS. De GreenPan met een RVS handvat is ook geschikt voor gebruik in de over tot 250 gr. C. De GreenPan met een bakelieten handvat is geschikt in de oven tot 180 gr. C. Bakeliet lijkt qua uiterlijk op kunststof.

GreenPan heeft veel ervaring met keramische pannen maken en heeft de Design Plus Award 2009 gewonnen met haar ontwerp.

set van greenpan

Toepasbaarheid van de GreenPan

De keramische GreenPan is geschikt voor het koken op Halogeen, gas, soms inductie, keramisch en elektrisch. De GreenPan (met kunststof handgreep) mag in de oven zolang de temperatuur onder de 180 gr. C. blijft.

greenpan mogelijkheden

Voordelen van de GreenPan

 • Bevat geen schadelijke stoffen zoals PTFE of PolyTetraFluorEthylee
 • Lange levensduur
 • Investeer in je gezondheid
 • Goede hittegeleiding welke zorgt dat het eten overal even goed gaar wordt.
 • Minder energie en tijd nodig om eten goed gaar te krijgen
 • Eten blijft niet plakken aan de pan en koekt niet vast
 • Veel gezonder omdat er geen of nauwelijks olie of boter gebruikt hoeft te worden
 • Houdt warmte langer vast waardoor er minder energie verloren gaat
 • Makkelijk schoon te maken
 • Bestand tegen zeer hoge temperaturen
 • Krasvast en slijtvast
 • Mag in de vaatwasser

Lijnen van GreenPan

modellen greenpanGreenPan heeft 3 keramische pannen lijnen: Velvet, Stockholm en Milan 3D.

De Velvet lijn heeft een zacht aanvoelende handgreep welke van bakeliet is gemaakt. Deze lijn is niet geschikt voor inductie.

De Stockholm lijn heeft een RVS handgreep waardoor ze tot elke temperatuur in de oven kunnen. Ook zijn ze geschikt voor inductie.

De Milan 3D heeft een speciale bodem waardoor hij nog beter geschikt is voor vis, vlees, eieren of andere zaken. Ook deze is geschikt voor inductie.

Advies punten

Was de pan af als deze is afgekoeld. Gebruik hier warm water voor met afwasmiddel.

Gebruik geen schuurspons, staalwol of schurende reinigingsmiddelen. Gebruik een zachte spons of doek. Meer is echt niet nodig om de pan te reinigen.

De GreenPan “mag” in de vaatwasser maar wordt afgeraden omdat de antikleef laag op den duur zijn werking verliest.


Hieronder tref je een aantal prijsvoorbeelden van GreenPan pannen. Klik op de pan om meer prijzen te zien.

24cm GreenPan Memphis

€34,99

 

28cm Wokpan GreenPan Memphis
€44,99

 

20cm GreenPan Cambridge (energiebesparende bodem)
€29,99

 

GreenPan Cambridge Inductie Koekenpan
24cm Greenpan Cambridge (energiebesparende bodem)
€34,99

GreenPan Memphis Keramische Grillpan - Ø 28 cm
28cm Grillpan – GreenPan Memphis
€54,99

greenpan mayflower koekenpan set 20cm en 24cm
GreenPan Mayflower Keramische Koekenpannenset – Ø20 + Ø24 cm + 1 Accessoire
€54,90

 

GreenPan Cambridge Inductie Hapjespan met Deksel - Ø 28 cm - Keramisch
28cm GreenPan Cambridge Keramische hapjespan + deksel
€59,99

10 gedachten over “GreenPan”

 1. Ben zeer tevreden over de greenpan. Heb er 1 van ongeveer 2 jaar oud en onlangs nog een grotere erbij gekocht. Was ze altijd netjes af met de hand. Eerst legen en dan spoel je hem zo schoon onder de warme kraan.

  Beantwoorden
 2. Ik heb je bericht gelezen en ben verbaast ik heb niets te maken met de koekenpannen maar ben gewoon een gebruiker daarvan . Ik heb mijn hele leven gekookt en heel wat pannen versleten in mijn restaurant, maar sinds ik de greenpan gebruik is er bij mij nog nooit wat aangekoekt aan de pan . Wat heb je met de pannen nu gedaan want ik begrijp dat je anderen gekocht heb. Het is bijna onmogelijk dat het aankoekt in de pan laat eens wat horen groetjes hans

  Beantwoorden
 3. Hoi Christina,

  Ik heb sinds een paar maanden een wok en een koekenpan van Green Pan. Zeker de koekenpan wordt veel gebruikt, bijna dagelijks. Ze bevallen me goed en ik heb (tot nu toe) geen problemen dat ze niet goed schoon worden of aanbakken.
  Ik bak altijd in vloeibare bakboter, heb altijd het idee dat olie toch eerder een plakkerig laagje in pannen achterlaat waar vervolgens weer vuil in hecht en inbrandt.
  Wat bij deze pannen volgens mij erg belangrijk is, is dat ze heel goed ontvet worden na gebruik, hoe onlogisch dat misschien ook lijkt. Ik herinner me dat zoiets ook vermeld stond op de verpakking van de pannen. Als testje: als je de pan nat maakt en dan verticaal houdt, moet het water er aflopen zonder dat er allemaal druppels achterblijven op de anti-aanbaklaag. Is dat niet het geval, dan moet je de pan grondig schoonmaken / ontvetten. Hoe, dat stond er volgens mij niet bij vermeld… moet je kennelijk zelf maar verzinnen)…
  Wat ik zelf doe, is de pan na elk gebruik met de hand grondig afwassen, als volgt. Ik spoel / borstel na het eten (dan is ‘ie goed afgekoeld) eerst met heet water het meeste vet en vuil eruit, en dan doe ik er een beetje onverdund (!) afwasmiddel in. Dat ontvet namelijk veel grondiger dan gewoon afwassop (zeker als je de pannen als laatste afwast, en het sop al wat vuiler en afgekoeld is). Het afwasmiddel dat borstel ik goed rond in de pan en dan pas doe ik er heet water bij en spoel ik de pan heel goed af.
  Ik doe ze nooit in de vaatwasser (zou wel makkelijker zijn, maar je weet vast wel dat dat ten koste gaat van de anti-aanbaklaag – net zoals bij ‘gewone’ koekenpannen met een teflon anti-aanbaklaag het geval is).
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, en dat dit nog wat uithaalt voor jouw pan zodat ‘ie hopelijk weer bruikbaarder wordt!

  Groetjes Helma

  Beantwoorden
 4. Heb erg goede ervaring met de pannen. Behandel ze goed en dat maakt wellicht ook wel verschil.
  Laat ze altijd eerst afkoelen voordat ik ze met de hand afwas.
  Een beetje dreft en een harde afwasborstel en ze zijn in een handomdraai weer schoon.
  Als er wel iets heeft lopen aanbakken dan laat ik de pan een paar uurtjes staan met een laagje water er in.
  Ideaal!

  Beantwoorden
 5. Ik heb een greenpan wok sinds 9 maanden en gebruik m bijna dagelijks. Werkt perfect, nog nooit problemen gehad met aanbakken. Ben verbaasd te lezen dat bij sommige mensen de pan wel aanbakt. Zijn er misschien meerdere types (goedkope en duurdere?)?

  Beantwoorden
 6. De greenpan is mijn favoriet. Ik doe al een jaar met de koekenpan en ga er wel voorzichtig mee om om hem langer goed te houden. Zo doe ik bijvoorbeeld geen koud water in een hete pan. Wellicht dat hij er tegen kan maar lijkt me toch niet goed. Als hij is afgekoeld doe ik er een klein beetje dreft in terwijl ik er wat koud water in laat lopen. 5 minuten laten staan en veeg hem zo schoon met een sponsje.

  Beantwoorden

Plaats een reactie