Keramische messen

Naast messen van staal kun je ook keramische messen kopen. Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en dat is niet zonder reden. Keramische messen hebben namelijk een aantal interessante voordelen, en daarnaast zijn ze gunstig geprijsd. Wil je meer over deze messen weten? Lees dan het onderstaande artikel eens door!

keramische messen

 

Hoe ziet een keramisch mes eruit?

Een keramisch mes ziet er nagenoeg hetzelfde uit als een mes van staal. Echter zit er een keramische laag om het blad heen welke vaak een kleurtje heeft. Meestal is het mesblad zwart of wit, maar ze bestaan ook in verschillende kleuren wat ook handig van pas kan komen in de keuken. Stel dat je kip en groenten wilt snijden, dan kun je daarvoor een apart mes kopen met een ander kleurtje.

 

3 grote voordelen van keramische messen

Keramische messen hebben een aantal voordelen. Ze zijn licht van gewicht en dat ervaren de meeste mensen als prettig. Zeker bij de wat grotere messen kan gewicht voor sommigen een belemmering zijn. Door het lage gewicht zijn ze extra goed te hanteren namelijk. Kook je graag lekker uitgebreid waarbij je veel groenten enz moet snijden, en/of zwakke polsen hebt, dan zijn deze messen een absolute uitkomst!

Een tweede voordeel is dat ze scherper zijn dan messen van staal en langer scherp blijven. Je snijdt dus langer moeiteloos door je groente, fruit, en vlees heen.

Een derde voordeel is dat de keramische laag niet roest in tegenstelling tot een mes van staal.

 

 

Zijn er ook nadelen?

Ja, messen met een keramische laag hebben ook een beperkt aantal nadelen. Ze zijn erg lastig te slijpen, dus wanneer je normaal gesproken een mes zou slijpen in plaats van weggooien, dan kun je beter een van staal kopen. Een ander nadeel is dat ze slecht tegen buigen/wrikken kunnen. Je kunt er dus alleen recht mee snijden. Wil je bijvoorbeeld een knoflook teentje kneuzen, dan kun je beter een ander gereedschap gebruiken zoals een knoflookpers.

 

Opsomming voor- en nadelen

✅ Blijven lang scherp

✅ Langere levensduur

✅ Roesten niet

✅ Licht in gewicht (ideaal bij veel snijwerk)

 

❌Niet geschikt om te slijpen

❌ Niet geschikt om te buigen (knoflook te pletten)

 

Keramisch mes kopen

Je kunt in veel winkels een keramisch mes kopen. De prijs is verschillend net als de kwaliteit. Wil je absoluut kwaliteit, dan raden we je aan om een Kyocera keramisch mes te kopen. Deze koksmessen zijn het beste wat je kunt kopen.

 

De prijzen hieronder zijn richtprijzen

Voor wie het minder professioneel hoeft, kan ook een van de onderstaande keramische messen kopen.