Bakspaan, spatels en keukengerei

Om lang te genieten van je mooie keramische pan kun je het beste contact met metalen voorwerpen vermijden. Geen vorken, geen messen en geen metalen spatels.

Deze metalen objecten kunnen op den duur de keramische anti-aanbaklaag beschadigen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Eigenlijk geldt hetzelfde ook voor de Teflonpan. Ook daar kun je beter contact met metalen voorwerpen vermijden.

groenten snijden

Welke materialen gebruiken in de pan

Welk materiaal moet je kiezen als het gaat om keukengereedschap? Gebruik kunststof, hout of rubber. Dit is namelijk volkomen veilig te gebruiken in elke pan.

Houten voorwerpen kun je het beste met de hand afwassen. Hierdoor blijven ze langer mooi. Nieuwe houten voorwerpen kunnen heel soms nog wel eens een kleine splinter bevatten. De beste houten spatels zijn van gestoomd beukenhout gemaakt.

Goed gereedschap is het halve werk. Dat geldt ook voor keukengereedschap. Een goede spatel is onmisbaar tijdens het koken, bakken en braden. Het gaat vaak niet alleen makkelijker maar ook sneller. Een goede investering verdient zich vaak snel terug. Koop daarom keukengereedschap van goede kwaliteit zodat je er veel langer plezier van kunt hebben.

 

Prijsvoorbeelden

Hieronder wordt slechts een prijsindicatie gegeven.

1 gedachte over “Bakspaan, spatels en keukengerei”

Plaats een reactie