Mepra pannen

mepra-pannen

Het pannenmerk Mepra is van Italiaanse origine en dat staat niet alleen voor design maar ook absoluut voor kwaliteit! Sinds de ’70 jaren is Mepra al actief met het fabriceren van pannen. De kwaliteit is bijzonder hoog en wordt gewaarborgd doordat elk product met de hand wordt gecontroleerd voordat het de deur uit gaat. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan ontwikkelingen. De laatste ontwikkeling is dat Mepra is afgestapt van de keramische coating en is overgestapt op een nieuwe generatie antiaanbaklaag, namelijk de Eterna en Eclipse coating. Maar je kunt ook pannen kopen zonder anti aanbaklaag, want die hebben ze ook. Daarover lees je straks meer terug.

 

De achtergrond van Mepra

Begin 1900 startte de familie Prandelli een metaalfabriek in Italië. In 1947 werd er een nieuwe fabriek bijgebouwd en daar werd Mepra geboren. Mepra begon met het fabriceren van tafelbenodigdheden waaronder bestek. Begin jaren ’70 kwamen hier ook pannen bij. Naast bestek en pannen maakt Mepra ook design onderzetters voor onder pannen en outdoor producten waaronder glazen en borden die gemaakt zijn van polycarbonaat. Dit materiaal wordt overigens ook gebruikt voor kogelvrij glas en is extreem duurzaam, kras bestendig en oersterk. Veel gebruikers zullen beamen dat Mepra niet zomaar een merk is maar een die absolute duurzaamheid en Top kwaliteit levert.

De pannen van Mepra

Mepra is dé pannenspecialist van Europa en heeft alle denkbare pannen in haar collectie waaronder een soeppan, wokpan, steelpan, hapjespan, grillpan, braadpan, sauteer pan en natuurlijk niet te vergeten de koekenpan.

 

4 koekenpan modellen

Mepra heeft 4 koekenpan modellen. Dit zijn ze:

 • Fantasia Stone (Eterna anti aanbaklaag)
 • Glamour Diamond (Eclipse anti aanbaklaag)
 • Toscana (RVS binnenkant, dus zonder anti aanbak)
 • Attiva (RVS binnenkant, dus zonder anti aanbak)

 

Het verschil tussen de Eterna en Eclipse coating

Het verschil tussen de Eterna en Eclipse coating is dat de Eterna coating uit 2 lagen bestaat, en de Eclipse uit 3 lagen, en dat maakt de anti aanbak laag nog harder. De anti aanbaklaag is 30x krasbestendiger dan andere anti aanbaklagen waardoor de pannen moeiteloos 2 jaar meegaan bij normaal gebruik. Mepra gebruikt geen PFOA in de anti aanbaklaag, en de koekenpannen kunnen gewoon de vaatwasser in zonder dat je bang hoeft te zijn dat de werking van de non-stick coating afneemt. Zo ben je er zeker van dat je pan goed schoon wordt en dat alle vetresten en vuilresten verwijderd zijn.

Afwassen met de hand kan natuurlijk ook, maar gebruik daarbij wel een afwasmiddel + sponsje of borstel. Wanneer je de pan zou reinigen zonder zeep en hem alleen afspoelt en droog maakt met keukenpapier, dan kunnen er vetstoffen in de pan achterblijven (wat je niet wilt) en daardoor kan de anti aanbak laag niet zijn werk doen waarvoor hij bedoeld is. Dus… gewoon de vaatwasser in of afwassen met Dreft.

 

RVS binnenkant, dus zonder anti aanbak laag

Ook bij Mepra kun je een pan kopen zonder anti aanbaklaag. In tegenstelling tot de Fantasia Stone, Glamour Stone, en Glamour Diamond, hebben de Toscana en de Attiva geen anti aanbak laag. De binnenkant is namelijk van RVS. RVS is roestvaststaal wat je ook vaak bij normale pannen (de niet-koekenpannen) ziet. Deze pannen kunnen ook probleemloos de vaatwasser in.

Bakken in een RVS pan is niet even gemakkelijk als bakken in een pan met een anti aanbaklaag. Dit is iets wat je moet leren. Veel topchefs gebruiken pannen met een RVS binnenkant omdat je op hogere temperaturen kunt bakken en braden. Bij de Fantasia en Glamour serie kun je bakken en braden tot 260 graden Celsius. Bij RVS pannen kan dat op nog hogere temperaturen.

Aardappels bakken is vaak het moeilijkst in een RVS pan, en dat doe je als volgt:

 1. Zet de pan op het vuur en voeg voldoende olie toe. Je zou denken dat je aardappels heel vet worden maar dat is niet zo. De aardappelen nemen maar een beperkte hoeveelheid olie op.
 2. Maakt vervolgens de pan goed heet. Daarmee voorkom je dat de aardappels aanbakken en/of vast gaan zitten aan de bodem.

 

Hieronder vind je uitleg per koekenpan model:

 

 

Fantasia Stone

mepra fantasia stone koekenpan
Prijsrange vanaf €59,00
Afmetingen 20cm / 24cm / 28cm / 32cm
Anti aanbaklaag Eterna
Gemaakt van 18/10 RVS
Kopen als set ja, 24+28 of 20+24+28cm
Vaatwasser kan in de vaatwasser
Handvat kunststof
Warmtebronnen
 -elektrisch
 -gas
 -halogeen
 -inductie
 -keramisch
 -oven
Overige info ook verkrijgbaar als wok en grill pan
Pan is volledig uit RVS met een 3-laags bodem en bestand tegen eventueel kromtrekken.
►Bekijk alle pannen en prijzen kortingscode fantasia10 = 10% korting

 

Glamour Diamond

mepra glamour diamond koekenpan
Prijsrange vanaf €59,00
Afmetingen 20cm / 24cm / 28cm
Anti aanbaklaag Eclipse (extreem krasvast)
Gemaakt van 18/10 RVS
Kopen als set ja, 24+28 of 20+24+28cm, en pannenset
Vaatwasser kan in de vaatwasser
Handvat RVS, wordt niet warm, geklonken aan pan
Warmtebronnen
 -elektrisch
 -gas
 -halogeen
 -inductie
 -keramisch
 -oven ✅ (ook met handvat)
Overige info Volledig RVS (3-laags bodem). RVS is sterk en vormvast waardoor de pan niet krom zal trekken. Extreem krasvast. Ook verkrijgbaar als lasagneschaal, wok pan en grill pan.
►Bekijk alle pannen en prijzen kortingscode glamour10 = 10% korting!

 

Toscana

mepra Toscana koekenpan
Prijsrange vanaf €129,00
Afmetingen 26cm
Anti aanbaklaag Geen, RVS binnenkant
Gemaakt van koper, aluminium, RVS (beste warmteverdeling)
Kopen als set Complete pannenset
Vaatwasser kan in de vaatwasser
Handvat RVS, wordt niet warm
Warmtebronnen
 -elektrisch
 -gas
 -halogeen
 -inductie
 -keramisch
 -oven ✅ (ook met handvat)
Overige info Voor topchefs. De Toscana is ook verkrijgbaar in een steelpan, braadpan, hoge pan, en complete pannenset. De pan is opgebouwd uit 3 lagen voor een perfecte warmte geleiding.
►Bekijk alle pannen en prijzen

 

Attiva

mepra attiva koekenpan
Prijsrange vanaf €129,00
Afmetingen 26cm
Anti aanbaklaag Geen, RVS binnenkant
Gemaakt van koper, aluminium, RVS (beste warmteverdeling)
Kopen als set Complete pannenset
Vaatwasser ja, kan in de vaatwasser
Handvat RVS, wordt niet warm
Deksel RVS, inbegrepen
Warmtebronnen
 -elektrisch
 -gas
 -halogeen
 -inductie
 -keramisch
 -oven ✅ (ook met handvat)
Overige info Voor topchefs. RVS deksel inbegrepen. De Attiva is opgebouwd uit staal, aluminium, en RVS, voor een perfecte warmtegeleiding. De Attiva houdt lang de warmte vast, en daardoor is hij tegelijkertijd energiezuinig. Ook de Mepra Attiva kun je kopen als complete pannenset.
►Bekijk alle pannen en prijzen

 

Handvat van kunststof of handvat van RVS?

Je kunt een Mepra pan kopen met een handvat van kunststof (Fantasia Stone), maar ook met een handvat van RVS (alle andere modellen). Het voordeel van een RVS handvat is dat deze zit vastgelast en dus nooit los gaat zitten. De RVS handvatten worden niet warm. Met een RVS handvat kun je de pan dus ook gewoon in de oven zetten. Het voordeel van een kunststof handvat is dat de pan iets lichter van gewicht wordt.

 

Kenmerken van Mepra pannen

warmtebron-geschikt-mepra-panDe koekenpannen van Mepra dragen bij aan je gezondheid en je portemonnee. Ze gaan veel langer mee dan de gemiddelde koekenpan en de anti aanbaklaag bij de Fantasia Stone en de Glamour Diamond is extreem krasvast. Bovendien krijg je 10 jaar garantie op de Toscana en Attiva pannen, en 2 jaar garantie op de Fantasia Stone en Glamour Diamond.

 

Tips van Mepra

 • Zorg dat je pan schoon is voordat je begint. Hierdoor creëer je een beter resultaat.
 • Verwarm de pan voor voordat je voedingsmiddelen in de pan doet.
 • Na gebruik kun je de pan het beste laten afkoelen voordat je hem reinigt of afspoelt.
 • Reinigen met een zachte spons of afwasborstel i.c.m. een afwasmiddel.
 • Alle pannen kunnen probleemloos in de vaatwasser zonder dat dit effect heeft op de werking van de anti aanbaklaag.

 

Kortingscode Mepra pannen

Profiteer van extra korting! 10 procent korting!
Bestel een Fantasia Stone pan en krijg een leuke korting, gratis en voor niets.
Gebruik de nieuwe 2021 kortingscode fantasia10 
Er is ook een 10% kortingscode voor de Glamour Diamond (glamour10) en voor de Stille (stile10)

actuele-prijzen-mepra

 

2 gedachten over “Mepra pannen”

Plaats een reactie