Bananen pannenkoek in koekenpan maken

recept bananen pannenkoek koekenpan

  • VOORBEREIDINGSTIJD = 5 MIN
  • TOTALE TIJD  = 10 MIN
  • AANTAL PERSONEN = 1

Ingrediënten: 

  • klontje boter
  • 1 banaan
  • 15 cl melk
  • 1 ei
  • 15g bloem
  • kaneel
  • suiker

Lekker en snel koekenpan recept 

Heb jij een keramische koekenpan in huis en ben je op zoek naar lekkere recepten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik deel graag een bananen pannenkoek recept met jullie.

 

Allereerst starten we met het maken van het pannenkoekenbeslag. 

→ Schil de banaan en doe deze in een blender met een half glaasje (ongeveer 15 cl) melk. 

→ Als dit goed gemixt is dan doe je dit in een kommetje, daar voeg je ook het ei aan toe en de bloem. Let op dat je de bloem al zevend toevoegt om klonters te voorkomen. 

 

Nu je het beslag hebt gemaakt, gaan we verder met het pannenkoek bakken. 

 

  1. Zoek de allerbeste koekenpan uit die je in huis hebt. Plaats deze koekenpan op het fornuis.
  2. Zet het fornuis aan en doe er het klontje boter in. Laat deze rustig smelten.
  3. Zodra de boter is gesmolten giet je het beslag in de koekenpan. 
  4. Laat dit rustig in de pan bakken en vergeet het niet een keer om te draaien zodat beide kanten er hetzelfde uit zien. 
  5. Denk je dat de pannenkoek goed is? Leg het dan op een bordje en strooi er wat kaneel en suiker overheen. 

 

Makkelijk toch? Is je boter of pannenkoek aangebakken? Dan is het misschien tijd om een nieuwe koekenpan te kopen. Met een goede koekenpan zal er niet gauw iets aanbakken. 

 

Laat het smaken!

Plaats een reactie