Vita Verde Keramische pannen

vita verdeVita Verde is specialist op het gebied van hoge kwaliteit keramische pannen.  Niet alleen worden deze keramische pannen op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd maar bevatten ze ook geen giftige stoffen zoals PFOA, lood of cadmium. De basis van gezond leven is gezond eten en daar hoort ook een goede pan bij.

Vita Verde maakt niet alleen mooie en kwalitatief goede pannen maar zijn ze ook erg praktisch in gebruik. Dit allemaal staat garant voor topprestaties. De keramische anti aanbaklaag welke Vita Verde gebruikt is een eigen ontwikkelde versie waar veel research aan vooraf is gegaan. Deze laag noemt Vita Verde: Thermolon.

thermolon logoThermolon

De Thermolon laag is een unieke keramische laag welke voorkomt dat eten aanbakt. Daarnaast is het vrij van schadelijke stoffen en dus veilig om mee te bakken, braden of koken. De keramische anti aanbaklaag (Thermolon) is geschikt voor hoge temperaturen en zeer duurzaam. Daardoor gaat hij vele malen langer mee in vergelijking tot een normale Teflon pan.

Design

Het design van alle Vita Verde pannen is met nadruk ergonomisch. Dit is belangrijk omdat ze hierdoor niet alleen makkelijker te stapelen zijn in de kast maar ook praktischer zijn in gebruik. keramische pan vita verde

Handgrepen

De handvatten bij een Vita Verde pan zijn bijvoorbeeld van bakeliet of overvast RVS. Beide zijn zeer sterke materialen welke niet beschadigd raken als ze in een vlam komen te staan als de keramische pan niet juist op het gasfornuis staat. Daarnaast zijn ze prima geschikt voor in de oven. Geen smeltende handvatten wat je met goedkope pannen wel zou kunnen verwachten. Heb je een grillstand in de oven zitten dat zijn de Vita Verde pannen ook ideaal.

Dikke bodem

Alle Vita Verde pannen hebben een dikke bodem welke zorgt dat ze stevig op het gasfornuis blijven staan en niet krom trekken. Daarnaast is het voordeel van de dikke bodem dat deze een betere warmtegeleiding heeft en minder energie verspilt. keramische pan vlees

Gerbuiksaanwijzing

Elke pan heeft een gebruiksaanwijzing om er langer van te kunnen genieten wat ook geldt voor de Vita Verde. Daarom geven we je wat tips om nog langer plezier te hebben van je Keramische Vita Verde pan.

  • Stapel  de pannen bij voorkeur met een pannenlap er tussen. Hierdoor voorkom je beschadigingen.
  • Zet geen lege pan op een hete kookplaat.
  • Gebruik geen metalen keukengerei in de pan. Gebruik rubber, hout of kunststof.
  • Was de pan, nadat deze afgekoeld is, met wat en een zachte spons of borstel af. Dit gaat super makkelijk omdat er geen eten vastkoekt aan de pan.

Types en modellen

Vita Verde heeft een Softgrip collectie, een Profile collectie en een Focus 3D collectie.

Softgrip lijn

vita verde softgrip panDe Softgrip lijn kenmerkt zich door handgrepen die zacht aanvoelen en laten geen hitte door. Je kunt de handgrepen dus rustig vastpakken als de Softgrip pan al enige tijd op hoog vuur staat. De Softgrip lijn kenmerkt zich verder door het lichte gewicht en is daarom extra gemakkelijk in gebruik.

De Softgrip lijn van Vita Verde is tevens voorzien van een dikke bodem welke garant staat voor stabiliteit op iedere kookplaat en geleiden ze zeer efficiënt de warmte.

De Softgrip lijn van Vita Verde is eenvoudig te reinigen, geschikt voor in de oven tot een temperatuur van 180 graden Celsius en vaatwas bestendigd. Uiteraard zijn ze ook voorzien van de speciale keramische anti-aanbak laag waardoor ze niet aanbakken en zeer makkelijk te reinigen zijn.

Geschiktheid

Deze lijn is voor alle kookplaten behalve inductie geschikt, dus wel op gas, keramisch, elektrisch en halogeen. De pannen mogen in de vaatwasser maar het wordt niet aanbevolen omdat dit de levensduur kan beïnvloeden.

Welke soorten keramische pannen

De Softgrip lijn van Vita Verde bestaat uit een braadban, een diepe pan, een steelpan, een conische pan en een kookpot.

De Profile lijn

profile vita verdeMet de Profile lijn van Vita Verde voel je je de Chef! De Profile lijn kenmerkt zich door een gepolijst RVS welke niet kan roesten.  Ze hebben een chique uitstraling in de keuken en zijn ook door hun vormgeving erg praktisch. Zo hebben de Vita Verde pannen uit deze lijn een handige schenkrand waardoor je bijvoorbeeld makkelijk de jus er uit kunt schenken zonder te morsen.

De handvatten zijn van RVS dus kunnen zonder problemen in elke oven worden gebruikt. Ook de Profile lijn van Vita Verde is voorzien van een Thermolon anti aanbak laag. Dit is de Keramische coating welke door  Vita Verde zelf is ontwikkeld.

Stijlvol koken doe je dus met de Profile lijn van Vita Verde.

Geschiktheid

De pannen mogen in de vaatwasser maar om de levensduur te verlengen kun je ze beter in een handomdraai wassen met de hand. De profile lijn is ook geschikt voor Gas, Inductie, Keramisch, Elektrisch, Halogeen, dus alle warmtebronnen.

Welke soorten keramische pannen

De Profile lijn van Vita Verde bestaat uit een braadpan, een Sahanpan, een diepe pan, een kookpot en een steelpan.

Focus 3D lijn

vita verde focus 3d Tot slot heeft Vita Verde de Focus 3D lijn in haar collectie zitten. De Focus 3D kenmerkt zich door een uniek bakoppervlak. De Focus 3D zorgt voor een nieuwe dimensie in koken en is zeer innovatief met deze lijn. Ook de Focus 3D lijn is compleet voorzien van de keramische anti-aanbaklaag: Thermolon.

De Focus 3D lijn bestaat onder andere uit een keramische pan welke speciaal bedoeld is voor het bakken van eieren en pannenkoeken. De bodem is super glad waardoor het maximaal contact maakt met de eieren en pannenkoeken. Met dit type pan van de Focus 3D lijn krijg je dus veruit het beste resultaat.

De Focus 3D lijn beschikt óók over een vlees & gevogelte braadpan. Met deze Vita Verde pan kun je nog lekkerder en sneller je vlees en/of kip braden. Omdat de pan een unieke 3D structuur heeft in het bakoppervlak maakt het nog beter contact waardoor je een nog beter resultaat krijgt. Vita Verde heeft op dit gebied een ware voorsprong op haar concurrenten.

Geschiktheid

Deze lijn is voor alle kookplaten behalve inductie geschikt, dus wel op gas, keramisch, elektrisch en halogeen. De pannen mogen in de vaatwasser maar het wordt niet aanbevolen omdat dit de levensduur kan beïnvloeden.

Welke soorten keramische pannen

De Focus 3D lijn van Vita Verde bestaat uit een Eieren & pannenkoeken braadpan, een Eieren & pannenkoeken koekenpan, een Vis & Groenten braadpan, een Vis & Groenten diepe pan, een Vis & Groenten wok, een Vis & Groenten ovale vispan, een Vlees & Gevogelte braadpan en tot slot een vierkante grillpan speciaal voor Vlees & Gevogelte. Een must-have voor iedere chef!


Helaas hebben wij geen link meer naar deze pannen. Mepra pannen zijn zeer vergelijkbaar. Neem daar eens een kijkje…

1 gedachte over “Vita Verde Keramische pannen”

Plaats een reactie